2021 рік «ВАРТО» у цифрах та фактах

WARTO Agency
4 min readJan 4, 2022

2021 рік для агенції комунікацій «ВАРТО» був динамічним, активним та плідним на цікаві проєкти. І поки новий 2022 рік тільки починає набирати оберти, ми — поглянувши на результати календарного року після короткого відпочинку — розповідаємо про 2021 у цифрах та фактах.

Рік рекордів

Минулий рік виявився рекордним за кількістю клієнтів та реалізованих проєктів для них. При цьому, проєкти були абсолютно різнопланові, з використанням різних інструментів та каналів комунікацій й проявлені у різних галузях. Клієнтами агенції стали як регіональні лідери, так і великі всеукраїнські компанії.

На початку року клієнтами агенції були: мережа супермаркетів «Обжора», компанія «Люстдорф» (ТМ «Селянське», ТМ «На здоров’я», ТМ Green Smile (раніше — ТМ «Ідеаль Немолоко»)), Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та АО «Вдовичен та партнери».

А вже наприкінці 2021 року компанія наших клієнтів виглядає так: мережа супермаркетів «Обжора», компанія «Люстдорф», Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), мережа медичних клінік «Веселка», компанія Nemiroff, міжнародна організація з розвитку ПАКТ (проєкт «Долучайся!»), Данська Рада у справах Біженців — Данська Група з розмінування (DRC-DDG), Advance Finance Alliance, Credit Agricole, DOK.ua, мережа шкіл англійської мови Flash, компанія Samsung Ukraine, компанія INTECH, Національний центр «Український дім», ТМ «Сан Санич», юридична фірма «Ілляшев та Партнери».

Серед ключових результатів — розроблено 5 комунікаційних стратегій, реалізовано (та продовжує реалізуватися) 9 медійних кампаній та 3 зовнішніх пресофіси, проведено 5 ґрунтовних соціологічних досліджень клієнтів бренду, здійснено інформаційну підтримку 3 проєктів. Наші керівниці SMM-проєктів займаються розвитком соціальних мереж та блогерськими кампаніями для 5 компаній. Загалом команда агенції реалізувала 73 проєкти для своїх клієнтів, у тому числі — 13 антикризових проєкти.

Керівниця проєктного відділу комунікаційної агенції «ВАРТО» Ганна Гавура розповіла про проєкти агенції у форматі бліц.

Який проєкт був найбільше наповненим інсайтами?

Усі проєкти, які розпочалися з проведення соціологічного дослідження клієнтів бренду, який ведемо. Завдяки цьому інструменту виявляли масу цікавих інсайтів, важливих для споживачів, що дозволяло потім розробляти та впроваджувати комунікаційні стратегії, які на 100% відгукувалися у споживачів.

Наприклад, саме завдяки дослідженню, яке ми провели з дійсними, колишніми та потенційними студентами мережі шкіл англійської мови Flash з’ясувалося: для широкого кола споживачів послуг школа Flash першочергово сприймається саме як школа англійської мови для дітей — і це саме той основний напрямок у комунікації, який ми вирішили розвивати та просувати. Детальніше про те, як розроблялась та впроваджувалася їхня нова комунікаційна стратегія — розповіли у цьому кейсі.

Який проєкт був викликом, з яким команда «ВАРТО» успішно впоралася?

Медійна кампанія для Національного центру «Український дім». Реалізовували проєкт у період, коли був високий інформаційний шум — 24 серпня, День Незалежності України, а на реалізацію проєкту було лише 2 тижні, за умов, що всі публікації розміщуються на безоплатній основі. Результати отримали приголомшливі: команда агенції «ВАРТО» забезпечила охоплення у 2 183 588 показів — нам вдалося залучити 5 всеукраїнських ТБ-каналів та вийти з публікаціями про подію в Українському Домі у понад 30 топових ЗМІ. Про те, як ми робили неможливе можливим — розповіли тут.

Також інформаційна кампанія для Samsung Ukraine «WOW тижня» — акція на техніку, присвячена травневим святам. Завдяки грамотному медійному плануванню та комбінуванню інструментів посилення публікацій у ЗМІ (пости у соцмережах, закріплення на головних сторінках ЗМІ, e-mail розсилка, сегментований таргетинг) нам вдалося забезпечити аномально високі прочитання як для матеріалу про акцію компанії, що відзначали самі журналісти — детальний огляд цього кейсу також опублікований у ЗМІ.

Який проєкт був найдинамічнішим у роботі?

Складно виділити якийсь один проєкт, бо всі наші проєкти завжди динамічні: ми постійно відстежуємо, що відбувається у галузі клієнтів, які є тренди в комунікаціях — та одразу впроваджуємо їх у своїй роботі. Також легко і радо включаємося у проєкти, коли у клієнта «дедлайни палають» — і успішно їх реалізуємо. Загалом, у нас постійна динаміка, інакше ніяк.

Який проєкт виявився непередбачуваним?

Знімання відеороликів для Данської Ради у справах Біженців — Данської Групи з розмінування (DRC-DDG) для курсу Stopmina. Знімання проходили у громадських місцях (парк) і під час зйомки використовувалися муляжі. Але не всі перехожі розуміли, що це муляж, тому менеджерам агенції потрібно було не лише контролювати процес фільмування, а й вести роз’яснювальні роботи з перехожими. Також ми дізналися, що для таких знімань обов’язково потрібна присутність представника військових структур.

Який напрямок чи інструмент у роботі вдалося переосмислити й використати по-новому?

Авторський нагляд. Навіть якщо віддаєш крутій команді з боку клієнта на реалізацію детально прописану комунікаційну стратегію з тактичним планом, то вона реалізується більш успішно, коли є нагляд з боку творців. Тоді й стратегія впроваджується коректно у всіх каналах комунікації. Більше про те, що взагалі таке авторський нагляд і навіщо це потрібно бренду — розповіли детально в одному з цьогорічних матеріалів.

--

--

WARTO Agency

WARTO Communications Agency is one of the top 5 most effective communications agencies in Ukraine. We were awarded gold and silver Effie Awards in 2019.